Univocal Music + Jeppis Musa = sant!


Ett par dagar efter att Jeppis Musa annonserade att verksamheten kommer att läggas ner, blev det klart att regionens samlande kraft, Univocal Music, kommer att ta över allt Jeppis Musa-material och enligt överenskommelse göra med det vad man vill.
Produktions- och skivbolaget Univocal Music uppstod 2009 i syfte att lyfta fram musik från regionen. Första utgivningen kom redan 2010 i form av Anna Phoenix singel ”Hey Hugo”. Sedan dess har Univocal samarbetat med ett tiotal artister, däribland bl.a. krazyFlipy, Niko Riippa, Porcelain Moon och Opus Symbiosis. Allt från produktion och inspelning till distribution (som delvis sköts från webshopen) och marknadsföring ryms under Univocals paraply och från och med nu då även allt material som ges över från Jeppis Musa.
Primus motorer i Univocals maskineri är Alexandra Sandbäck och Niklas Harju och de kommer med fullt förtroende att förvalta Jeppis Musas material på bästa tänkbara sätt.

Kristian Brunell,
grundare av Jeppis Musa


Några ord från Univocal Musics sida:
Första gången Univocal Music deltog med försäljning på ett större evenemang var FreeFall-festivalen 2009. Det var också första gången vi träffade musikentusiast Kristian Brunell. Han köpte i stort sett allt vi hade att erbjuda. Han gav, åtminstone mig, Alexandra, en förnyad tro på lokalmusiken, och på de som ska lyssna på den. Och framförallt på arbetet som vi åtagit oss som nystartat skiv- och produktionsbolag, här för att stöda just lokalmusiken. Sedan dess har jag inte haft annat än respekt för honom, och hans stöd i allt vi åtagit oss är ovärderligt.
Jeppis Musa var från starten en samlingspunkt för det som händer här och nu i Jakobstads musikliv med artiklar, recensioner och nostalgiska återblickar. Många har varit intresserade och värderat detta utrymme som getts lokala talanger från nu och då. Också vi på Univocal Music. Därför fanns också en besvikelse då nyheten om nedläggningen kom. Vi kände att vi åtminstone ville ta tillvara det som redan publicerats, samt det arkiv som finns av foton och annat. Och vi hoppas kunna förvalta arvet med respekt.

Vi har fortfarande inga klara planer för hur vi kommer att låta Jeppis Musa leva vidare och utvecklas, och vi tar gärna emot idéer. Vi kommer att ha kvar allt tidigare material, och har också startat en ny Jeppis Musa-sida på Facebook, www.facebook.com/univocal.jeppismusa, där vi interagerar med er alla.

Univocal Music hittar ni på Facebook och på www.univocalmusic.com, och ni kan kontakta oss på alexandra@univocalmusic.com, eller niklas@univocalmusic.com!

Med önskan om en fin framtid för äktenskapet mellan Univocal Music och Jeppis Musa,

Alexandra Soulmama Sandbäck
Univocal Music